Monday, September 30, 2013

Chili con carne

Chili con carne, tradicionalno Maxicko jelo i jedno od najpopularnijih jela za ljutokusce sirom sveta.


Sastojci:
600 g junetine bez kostiju
3 glavice luka
4 čena belog luka
1 sveža zelena ljuta paprika
400 g pelati paradajza
300 ml fonta juneće supe 
1 sveža crvena ljuta papričica
1 kašika kukuruznog brašna
300 g crvenog pasulja iz konzerve
ulje
so i biber
Priprema:
Meso ocistiti od zilica i iseci na sitne kocke.
Sitno seckani luk malo posoliti i proprziti na ulju dok ne omeksa.
Zatim dodati meso posoliti, pobiberiti i uz povremeno mesanje prziti dok voda ne ispari.
Zatim dodati gnjeceni ili sitno seckani beli luk, zelenu ljutu, 
crvenu ljutu i posle 2-3 minuta dodati paradajz i sve to preliti fontom i 
sve krckati na srednjoj vatri oko sat vremena.
Pri kraju kuvanja u ciniju sipati 100ml mlake vode dodati kukuruzno brasno, 
umutiti i doliti u lonac uz neprekidno mesanje. Odmah potom dodati 
pasulj iz konzerve i ostaviti na vatri jos oko 10min.


Posluziti uz beli hladni pirinac.

PRIJATNO

No comments:

Post a Comment