SASTOJCI:
5 Krupnih Paprika
Po ukusu Habanero, Jalapeno, Cajen ili Black Rojal. (Feferone nisu preporucive za salsu jer je potrebna veca kolicina da salsa bude ljuta, tako da preovladava ukus feferona)
1 Glavica Crnog luka
1 Glavica Belog luka
Persun
3-4 Paradajza
1 Limun
So
Priprema:
Ako ste u mogucnosti Paradajz, papriku, ljuti papriku i beli luk propecite u rerni ili na rostilju.
Sve sastojke osil limuna usitnite i sameljite u masini za meso ili blenderu (Ako koristite blender, blendajte kratkim ukljucivanjima kako povrce ne bi ispustilo previse sokova.) Kada je sve samleveno mozete dodati sok od jednog limuna i soli po ukusu. Sve dobro izmesajte i posluzite sveze ili spakujte u tegle i uvek imajte pri ruci salsu. PRIJATNO
No comments:
Post a Comment